Verjaardagstaart versieren

Tegenwoordig is het verjaardagstaart versieren een populaire bezigheid. Zo zien we vandaag de dag in veel bekende warenhuizen en supermarkten marsepein en fondant liggen voor het eigen verjaardagstaart versieren.

Basistaart

Voor het verjaardagstaart versieren heb je een taart nodig. Een biscuit taart (bestaande uit eieren suiker en bloem) is kant en klaar te verkrijgen, maar ook eenvoudig zelf te maken.

Mogelijkheden

De mogelijkheden voor het verjaardagstaart versieren zijn onbeperkt. Het hangt van je voorkeur af welk product je wilt gebruiken. Populaire producten om taarten te decoreren zijn Rolfondant en Marsepein:


Rolfondant ook wel suikerpasta, bestaat voornamelijk uit (poeder)suiker. het is goed te verwerken, kneedbaar en goed uitrolbaar. Het is in diverse kleuren verkrijgbaar, maar net zo goed zelf te kleuren met kleurstof.

Marsepein wordt gemaakt van gemalen amandelen en suiker.

De structuur is wat grover dan die van fondant. Ook Marsepein kneedt makkelijk en is een stevig product. Marsepein droogt iets minder snel uit dan rolfondant omdat het wat vettiger is. Net zoals fondant is Marsepein eveneens makkelijk te kleuren.

Het verjaardagstaart versieren is leuk voor jezelf of om een familielid of vriend met een zelfversierde taart te verrassen, maar het is ook zeker gezellig om het eens als workshop te doen tijdens bijvoorbeeld een vrijgezellenfeestje of een vriendinnendag.