Verjaardagstaart bakken

Een verjaardagstaart bakken

Ben je binnenkort jarig? Een verjaardagstaart bakken is een koud… sorry warm kunstje! De meeste verjaardagstaarten worden gemaakt met een biscuit bodem. Dit beslag is veel luchtiger dan bijvoorbeeld een cakebeslag en dus zeer geschikt om te vullen met allerlei lekkere ingrediënten. Bij speciale taartenwinkels kun je een kant en klare biscuit mix kopen. Dat is handig want biscuitbeslag maken is een klusje dat precies dient te gebeuren. Met een mix kan een verjaardagstaart bakken bijna niet fout gaan. Zorg er in ieder geval voor dat je verse eieren gebruikt.

Een verjaardagstaart bakken hoef je dus niet aan de bakker over te laten.

Maar je hebt natuurlijk wel een aantal spullen nodig. Onmisbaar zijn een oven, mixer en bakvorm. Je verjaardagstaart bakken doe je het makkelijkst met behulp van een springvorm. Na het bakken kun je de vorm aan de zijkant losmaken en simpelweg van de biscuitbodem af tillen.

Wanneer je klaar bent met je verjaardagstaart bakken dan kun je hem gaan decoreren. Eerst zul je hem in lagen moeten snijden. Daarna kun je hem vullen en afwerken met bijvoorbeeld marsepein of rolfondant. Maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijke slagroom taart van maken.